دانه کتان
مقدمه
، بَزرَگ (نام علمی: Linum usitatissimum) (به انگلیسی: Flax) به معنی «مفیدترین» از دسته گیاهان گلدار، رده دولپهایها، راسته مالپیگیسانان، تیره کتانیان، سرده کتان میباشد. کتان اصالتاً متعلق به سرزمینهای ساحل مدیترانه شرقی تا کشور هندوستان میباشد و
احتمالاً برای نخستین بار در منطقه هلال حاصلخیز توسط کشاورزان پرورش یافت.
- مورد اول
- مورد دوم
- مورد سوم

ادامه
گیاه کتان به شکل گستردهای در اتیوپی و مصر باستان کشت میگردید. در کشور گرجستان، در غارهایی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ است، کتانهای خشک شدهای کشف شدهاست که مربوط به ۳۰ هزار سال پیش از میلاد است. کانادا، چین، روسیه، هند، انگلستان، آمریکا، اتیوپی، قزاقستان، اوکراین و آرژانتین به ترتیب ده کشور برتر تولیدکننده کتان در جهان هستند.[۱]
مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.[۲][۳]

دیدگاهتان را بنویسید